Przewodniki Dietetyka

Dietetyka I rok I stopień semestr zimowy:

1. Anatomia
- regulamin
-plan
2. Biochemia ogólna
-plan
- regulamin
3. Biochemia żywności
-plan
- regulamin
4. Chemia analityczna i żywności
-plan
- regulamin
6. Wiedza o żywności i żywieniu
- regulamin
-plan
7. Dietetyka oparta na faktach
-plan
- regulamin
8. Psychologia ogólna
- regulamin
9. Filozofia i podstawy etyki
- regulamin
10. Technologie informacyjne
- regulamin

Dietetyka II rok I stopień semestr zimowy:

1. Farmakologia i toksykologia
-plan
- regulamin
2. Parazytologia
- plan
- regulamin
3. Higiena i toksykologia
- regulamin
4. Kliniczny zarys chorób
-plan
- regulamin
5. Żywienie człowieka chorego
- plan
- regulamin
6. Dietetyka pediatryczna
- plan
- regulamin
8. Analiza i ocena jakości żywienia
- regulamin
9. Organizacja pracy
- regulamin

Dietetyka I rok II stopień semestr zimowy:

1. Demografia i epidemiologia żywienia
- regulamin
2. Diagnostyka laboratoryjna
- regulamin
3. Leki roślinne i paraleki
- regulamin
4. Nutrigenomika
- regulamin
7. Żywienie kliniczne
-regulamin
9. Żywienie w neonatologii
- regulamin
10. Żywność genetycznie modyfikowana
- regulamin
11. Metodologia badań naukowych
- regulamin

Dietetyka II rok II stopień semestr zimowy:

2. Przechowalnicttwo żywności
- regulamin
3. Ustawodastwo żywnościowo- żywieniowe
- regulamin
4. Zasady organizacji żywienia zbiorowego
- regulamin
5. Dietoprofikaktyka chorób cywilizacyjnych
- regulamin
6. Obsługa programów komputerowych dla księgowości i dietetyki
- regulamin
7. Psychodietetyka i komunikacja
- regulamin
8. Zdrowie publiczne
- regulamin